Thursday, 7 June 2012

Budak SMKA

Entri khas buat budak2 lelaki, especially students SMKA.

Kejadian berlaku 2 minggu lepas. Time solat Jumaat. Hari tu aku lewat sampai masjid, time tu dah start khutbah. Kat dalam masjid, memang dah penuh lah. So kena duduk area luar masjid, kawasan beranda.

Maka aku pun duduk lah dengan budak2 SMKA nih. Masjid ni memang tempat budak2 SMKA solat Jumaat sebab dekat dengan sekolah diorang. Biasanya, bila kita dengar "SMKA", kita assume semua student2 dia baik2 belaka. Almaklumlah, budak belajar agama kan..



Tapi sangkaan aku selama ni salah! Boleh pulak diorang buat bising time khutbah! cerita2 kosong dengan suara yg kuat, main cuit2,.. Astagfirullah... bagus lagi korang tido dari buat benda2 tu semua. Hish!! 

Takkan ustaz tak bagitahu, tak boleh berkata2 semasa khutbah..kalo x, sia2 je pahala jumaat.. ish3..budak2 nih...

Pacik2 semua dah tengok, jeling2. Siap ada yang berdiri, bagi signal. Dah le pakai baju melayu lengkap bersamping, lagi senang orang detect korang tu budak SMKA. Jangan bikin malu warga SMKA boleh tak?? kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

(gambar hiasan)

Bahalol punya budak. Hah! Kan dah kena. Aku rasa pacik2 lain pun sama macam aku, dalam hati semua sumpah seranah korang. Kah3..

Abang korang yang penyayang,
Akulah Hero

8 comments:

  1. best bro ayat-ayat hang..senang nk bace, hehe..keep it up !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for visiting my blog. baru belajar2 menulis blog..hehe.. tunjuk ajar dari pihak cik/puan/datin/tan sri/YB siti_naqiah sy dahului dengan ribuan terima kasih. ^^

      Delete
    2. samela, kite pon bru aktif jgk, hehe..oke suke pggil YB tu, hahaha *evil gile~

      Delete
    3. okeh. sy akan pangiil YB lepas nih. keh3.. bukan apa, dapat mengeratkan hubungan silaturrahim.. :P

      Delete
  2. tp, xsume pelajar smka mcm tu..hanya sebahagian mereka je kurang pemahaman tentang agamakan...=]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. x semua mcm tu..hanya segelintir saja. yang lain duduk dalam masjid, just a few yg duduk luar masjid buat benda lagha.
      bak kata pepatah omputih, 'coz of one little ink, all the milk in the jar become useless'..

      Delete